МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до виконання лабораторної роботи з курсу «Металеві конструкції» «ВИПРОБУВАННЯ НА РОЗТЯГ СТАЛЕВИХ ПЛОСКИХ ЗРАЗКІВ, ЩО МАЮТЬ ПОСЛАБЛЕННЯ» (для студентів 2–5 курсів денної та заочної форм навчання галузі знань 19 – Архітектура та будівництво спеціальності 192 – Будівництво та цивільна інженерія; професійне спрямування «Промислове та цивільне будівництво», «Міське будівництво і господарство», «Теплогазопостачання та вентиляція», «Водопостачання та водовідведення») - В. Я. Жиляков; С. М. Золотов (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2021)
Мета роботи – закріпити знання, отримані студентами в процесі вивчення теоретичного курсу дисципліни «Металеві конструкції», визначити механічні характеристики сталевих зразків згідно діючих нормативних документів, експериментально оцінити впливи різних концентраторів напружень на характер роботи і руйнування сталі. Дослідити дійсну роботу сталі при концентрації напружень.
Keywords: металеві конструкції; концентратори напружень; руйнування сталі