Підвищення надійності вентильного електроприводу гібридного автомобіля - Косяк Олександр (Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова, 2026)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячено підвищенню надійності вентильного електроприводу гібридного автомобіля за рахунок поєднання конструктивного резервування, діагностування відмов, обмеження аварійних режимів та коректного вибору елементів силової частини. Об’єкт дослідження – вентильний електропривод тягового призначення у складі гібридного автомобіля. Предмет дослідження – електромеханічні процеси, відмови силового перетворювача, обмоток, датчиків і алгоритми збереження працездатності після відмови однієї фази або елемента керування. У роботі виконано аналіз розвитку гібридних транспортних засобів, тягових вентильних електроприводів та методів відмовостійкого керування; сформовано технічне завдання; проведено розрахунок потужності, тягових параметрів, акумуляторної батареї, інвертора, показників надійності; розроблено заходи з охорони праці для робіт із високовольтною тяговою системою.
Keywords: вентильний електропривод; синхронний двигун з постійними магнітами; BLDC; інвертор; IGBT