Розробка візка вагона метрополітену з компонентним ресорним підвішуванням - Соловйов Сергій (Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова, 2026)
Дана бакалаврська робота спрямована на проєктування перспективної конструкції ресорного підвішування візка вагона метрополітену, оснащеного компонентними пружними елементами. В основу розробки покладено концепцію пружини «Тенго», що успішно використовується в підвісках залізничного транспорту. Конструктивно цей вузол становить сталеву циліндричну пружину, інтегровану в масивну гумову оболонку, що утворює армований сталлю гофрований циліндр. У ході дослідження було проведено порівняльний аналіз сучасних вітчизняних та закордонних ходових частин, що дозволило виявити їхні технічні особливості. Запропонована конструкція демонструє вищу ефективність порівняно з традиційними повідковими аналогами та вирізняється підвищеною експлуатаційною надійністю. В бакалаврській роботі приділено значну увагу питанням охорони праці.
Keywords: ресорне підвішування; візок вагона метрополітену; компонентні пружні елементи