КОМП’ЮТЕРНІ МЕТОДИ РОЗРАХУНКУ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ - П. А. Резнік; О. І. Лугченко; О. О. Калмиков (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2026)
За результатами вивчення дисципліни здобувачі мають вміти ідеалізувати та моделювати будівельні конструкції, задавати граничні умови та навантаження, виконувати лінійні й нелінійні розрахунки, аналізувати динамічне поводження та застосовувати сучасні програмні комплекси (ЛІРАFEM, ЛІРА-10, RFEM 6, SCAD, ANSYS, Abaqus тощо) для проєктування елементів будівель. Підготовка покликана сформувати у майбутньогоінженера здатність критично аналізувати результати розрахунку й приймати рішення щодо оптимізації конструктивних рішень.
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ (для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальності 192 – Будівництво та цивільна інженерія, освітня програма «Промислове та цивільне будівництво»)
Keywords: комп’ютерне моделювання; розрахунок типових конструкцій; розрахунок конструкцій підвищеної складності