Конспект лекцій з дисципліни «Вища математика» Модуль 1 (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти всіх форм навчання зі спеціальності 133 – Галузеве машинобудування) - Бабаєва О. В.; Вороновська Л.П. (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2025)
Конспект лекцій побудований за модульною технологією навчання згідно з робочими програмами навчальної дисципліни «Вища математика» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання зі спеціальності 133 – Галузеве машинобудування. До конспекту увійшли лекції теми «Лінійна алгебра» «Векторна алгебра», «Аналітична геометрія на площині та у просторі», «Границі функції», «Диференціювання функцій однієї змінної». Доступне подання теоретичного матеріалу супроводжується детальними ілюстраціями, наведеними прикладами для практичного закріплення вивченого.
Keywords: ВИЗНАЧНИКИ; Визначники n–го порядку; Правило Крамера; МАТРИЦІ; Обернена матриця; МЕТОД ГАУСА; ВЕКТОРИ; Проекція вектора на вісь; Координати вектора; Скалярний добуток векторів; Векторний добуток; Мішаний добуток трьох векторів; Декартова система координат; Полярна система координат; Рівняння лінії; РІВНЯННЯ ПРЯМОЇ НА ПЛОЩИНІ; Кут між двома прямими; перпендикулярністі двох прямих; точка перетину; Коло; Еліпс; Гіпербола; Парабола; Ексцентриситет кривих другого порядку; рівняння кривої другого порядку; ПЛОЩИНА У ПРОСТОРІ; ПРЯМА У ПРОСТОРІ; Кут між двома площинами; Кут між прямими; Функція; Нескінченно малі величини; нескінченно великі величини; Границя функції; Неперервність функції; ПОХІДНА ФУНКЦІ; Таблиця похідних; Похідна оберненої; неявної; параметрично заданої функц; Правило Лопіталя; Монотонність; екстремуми функції; Максимум і мінімум функції; Опуклість; вгнутість; точки перегину; Асимптоти графіка функції; СХЕМА ДОСЛІДЖЕННЯ ФУНКЦІЇ