Розробка системи освітлення кафе "Смачна мрія" - Кардашов Костянтин Володимирович (Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова, O.M. Beketov NUUEKh, 2026)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі були запропоновані рекомендації щодо проєктування світлодіодних систем освітлення закладів харчування з урахуванням сучасних вимог. У першій частині роботи виконано аналіз сучасних тенденцій і технологій проєктування світлодіодного освітлення закладів харчування. У другій частині роботи виконано розробку, моделювання та розрахунки параметрів освітлювальної установки в програмі DIALux evo. У третій частині роботи виконано аналіз результатів моделювання системи освітлення кафе в програмі DIALux evo і сформовані загальні рекомендації щодо розробки освітлювальних установок закладів харчування відповідно до вимог енергоефективності, зорового комфорту і підтримки здоров’я працівників і відвідувачів. У розділі «Охорона праці» розроблені заходи щодо пожежної безпеки закладу харчування і визначено кількість вогнегасників.
Keywords: моделювання світлового середовища; світлодіодні світильники; охорона праці; енергоефективність; зоровий комфорт