Комплекс споруд водопостачання селища Волинської області - Тітова Валерія Євгеніївна (Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, O.M. Beketov NUUEKh, 2026)
Мета роботи – виконання проекту централізованого питного і поливального водопостачання селища у Волинській області. Забезпечення населення якісною питною водою є фундаментом соціально-економічного розвитку та санітарної безпеки територіальних громад. Для західної частини Волинської області, зокрема Шацького регіону, це питання має стратегічне значення. Використання підземних джерел для господарсько-питного водопостачання є найбільш виправданим рішенням для Волині. Для вирішення цієї проблеми у проєкті передбачено впровадження прогресивної двоконтурної схеми водопостачання [1]. Це рішення забезпечує ощадливість, економічність і стабільність роботи системи в цілому [2]. Перспектива даної роботи полягає у створенні моделі сталого водокористування, яка може бути впроваджена в інших населених пунктах Волинської області зі схожими гідрогеологічними умовами [3].
Keywords: господарсько-питне водопостачання; гідравлічний розрахунок мереж; комплекс свердловин; заглиблена насосна станція