КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ ТЕХНОЛОГІЯ ЕФЕКТИВНОГО ВОДОКОРИСТУВАННЯ У ПРОМИСЛОВОСТІ - Т. С. Айрапетян; С. В. Лукашенко (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2025)
Вимоги до якості води, що використовують у промисловості, визначаються технологією виробничих процесів і надзвичайно різноманітні, що зумовлює різноманіття можливих варіантів рішення систем водного господарства промислових підприємств. За вмістом різних хімічних елементів і сполук, розчинних і нерозчинних домішок, газів і солей, придатна для промислового водопостачання вода може значно відрізнятися від питної води. Технологія її підготовки здебільшого також істотно відрізняється від вживаної в комунальному водопостачанні
Технологія ефективного водокористування у промисловості : конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти всіх форм навчання зі спеціальності 194 – Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології, освітня програма «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології»
Keywords: водокористування у промисловості