ІНЖЕНЕРНІ СПОРУДИ - Д. Л. Череднік; П. М. Фірсов (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2026)
У конспектах лекцій розглядаються залізобетонні конструкції інженерних споруд такого типу; конструкції особливо складних інженерних споруд у транспорті, енергетиці, гідротехніці, містобудуванні, спортивному будівництві вивчаються на окремих, спеціалізованих курсах.
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ (для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти всіх форм навчання зі спеціальності G19 – Будівництво та цивільна інженерія, освітня програма «Промислове та цивільне будівництво»)
Keywords: резервуари; бункери; силоси; споруди баштавого типу; канали; тунелі