Сисиема подачі та укладання бетонної суміші із застосуванням поршневого бетононасу - Бабай Сергій (Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова, 2026)
У випускній кваліфікаційній роботі розглянуто систему подачі та укладання бетонної суміші із застосуванням поршневого бетононасоса БН-65. Досліджено конструкцію, принцип роботи та особливості експлуатації бетононасоса в умовах виконання бетонних робіт. Розроблено модернізовану конструкцію бетонотранспортного поршня з розрізними ущільнювальними кільцями, що дозволяє підвищити герметичність робочої камери, зменшити втрати бетонної суміші та збільшити ресурс роботи обладнання. У роботі виконано розрахунок продуктивності бетононасоса, параметрів бетонопроводу, гідроциліндра приводу та модернізованого поршневого вузла. Розроблено технологію ремонту бетононасоса БН-65, визначено чисельність ремонтного персоналу та запропоновано технологію відновлення штока гідроциліндра методом вібродугового наплавлення. Також розглянуто питання охорони праці, виконано розрахунок штучного освітлення виробничого приміщення та розрахунок захисного заземлення обладнання. Структура та обсяг випускної кваліфікаційної роботи бакалавра. Випускна кваліфікаційна робота бакалавра складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, додатків та переліку використаних джерел. Повний обсяг випускної кваліфікаційної роботи бакалавра становить ______ сторінок, у тому числі: ____ рисунків; ____ таблиць; ____ додатків на ____ сторінках; перелік використаних джерел із 30 найменувань на ____ сторінках.
Keywords: БЕТОНОНАСОС; БЕТОННА СУМІШ; БЕТОНОПРОВІД