МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до виконання лабораторної роботи з курсу «Металеві конструкції» «ВИЗНАЧЕННЯ СТРІЛИ ПРОГИНУ ПРИ ЗГИНІ СТАЛЕВОЇ БАЛКИ ДВОТАВРОВОГО ПЕРЕРІЗУ, ЩО ВІЛЬНО ЛЕЖИТЬ» (для студентів 2–5 курсів денної та заочної форм навчання галузі знань 19 – Архітектура та будівництво спеціальності 192 – Будівництво та цивільна інженерія; професійне спрямування «Промислове та цивільне будівництво», «Міське будівництво і господарство», «Теплогазопостачання та вентиляція», «Водопостачання та водовідведення») - В. Я. Жиляков; С. М. Золотов (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2021)
Мета роботи – закріпити знання, отримані студентами в процесі вивчення розділу «Металеві конструкції» теоретичного курсу дисципліни. Вивчити методику визначення несучої здатності і деформативності згинальних стальних балок. Проведені випробування повинні сприяти більш глибокому розумінню студентами дійсної роботи сталевих балок при різних видах навантаження, а також дати студентам навички в проведенні експериментальних досліджень.
Keywords: прогин сталевої балки; двотавровий переріз; металеві конструкції