КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ - О. А. Сироватський; А. С. Карагяур (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2026)
Навчальна компонента «Перспективні напрямки вдосконалення воднихтехнологій» є вибірковою в межах освітньої програми «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології» для здобувачів другого(магістерського) рівня вищої освіти. Вона спрямована на поглиблення знань з технологій обробки природних, стічних і промислових вод, вивчення сучасних технологій і тенденцій у водній інженерії, способами вдосконалення традиційних схем очищення і перспективних напрямків розвитку водних технологій. Метою вивчення навчальної компоненти є набуття здобувачами знань і умінь з теорії і практики сучасних перспективних технологій обробки води комунальних і промислових систем водопостачання та водовідведення, а також формування у майбутніх фахівців навичок, знань і умінь з інженерного розрахунку та конструювання споруд і елементів систем очищення води. Основою успішного засвоєння матеріалів цього курсу є базові знання з теоретичних основ очищення природних і стічних вод, очисних споруд водопостачання та водовідведення, промислової водопідготовки.
Сироватський О. А. Перспективні напрямки вдосконалення водних технологій : конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти всіх форм навчання зі спеціальності G19  Будівництво та цивільна інженерія, освітня програма «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології»
Keywords: НАПРЯМКИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВОДНИХ ТЕХНОЛОГІЙ