Вдосконалення засобів збору даних з рухомого складу міського електротранспорту - Коцарь Яна (Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова, 2026)
У першому розділі виконано огляд засобів оснащення рухомого складу для моніторингу виконуваних операцій і процесів на підставі розвитку сучасних інформаційно-комунікаційних бортових пристроїв і облаштування різних рівнів моніторингу. У другому розділі для прийняття технічних рішень розглянуті засоби передачі інформації до центрального диспетчерського пункту, технології визначення величини пасажиропотоків і стану водія на підставі автоматизованих засобів. У третьому розділі запропоновано використовувати метод підрахунку кількості пасажирів у рухомому складі за допомогою сучасних камер, метод встановлення кількості пасажирів, що залишаються на зупиночному пункті після відправлення рухомого складу та спосіб моніторингу стану водія. У розділі «Охорона праці» пропонуються організаційні і технічні заходи з метою гарантування безпечних і нешкідливих умов праці технічного персоналу тролейбусного депо.
Keywords: рухомий склад; бортові пристрої; диспетчерський пункт; пасажиропотоки